In het vierde jaar van de richting Restaurant en keuken oefenen de leerlingen hun vaardigheden eerst binnen de klas. Ze ontvangen daarna ook klanten om levensecht aan hun leerdoelen te werken. Klanten kunnen zowel van binnen als van buiten de school komen. Leerlingen serveren op vaste ogenblikken hun menu tegen een betaalbare prijs.

Op de school kan enkel cash of met Payconiq betaald worden.

Prijs: 3 gangenmenu 15 euro (zonder dranken). 
 

MAANDAG GESLOTEN
DINSDAG GESLOTEN
WOENSDAG GESLOTEN
DONDERDAG GESLOTEN
VRIJDAG 11u45 - 13u25

 

Menu

 

20/09
Opening intern

Frisse cocktail van grijze garnalen
Rundstartaar met gemengde salade en handgesneden frieten
Verse fruitsalade met ijs

27/09
Opening voor directie

Frisse cocktail van grijze garnalen
Rundstartaar met gemengde salade en handgesneden frieten
Verse fruitsalade met ijs

4/10

Geen restaurant (facultatieve vrije dag)

11/10 Soepje op Ardense wijze
Gebakken zalmmoot met mousselinesaus of kruidenboter, warme tomaat en zeekraal en aardappelwaaiertjes
Trio van soesjes
18/10

Romige pompoensoep
Gegratineerde visschelp met duchesseaardappelen
Tiramisu Veneto

25/10 Tartaar van rauwe en gerookte zalm met dille en avocado
Gegrilde steak met hofmeesterboter, gemengde sla en stroaardappelen
Moelleux van chocolade en gepocheerde peer
1/11 Geen restaurant (herfstvakantie)
8/11 Lauwe salade van quinoa met gebakken gamba’s
Pakketje van tongschar in bouillon van garnalen, prei en wortel vergezeld door Parisienne aardappelen
Dame Blanche
15/11 Huisgemaakte kaaskroketten
Zooi van kip in eigen nat, cocotteaardappelen en fijne groenten
Gevarieerd dessertbord
22/11 Gevulde paddenstoelen met duxelle en toastbrood
Gebakken eendenborst met pepersaus, warme appel, veenbessen en amandelkroketten
Sabayon van vanille-ijs
29/11 Consommé onder dak
Ragout van Everzwijn met bier en gratinaardappelen
Crème brûlée
06/12 Witloofsoep
Fazant met portosaus, boontjes en gebakken krielaardappeltjes
Flensjes met gekarameliseerde appel
13/12 Geen restaurant: FIE-periode
20/12 Geen restaurant: Rapport
10/01

Toast met gegrilde makreel
‘Taatjespap’ met gepocheerd ei en garnalen
Banketbakkersroom met gestoofde appeltjes

17/01 Uiensoep
Stoofpotje van varkenswangetjes met frisse salade en krielaardappelen
Duo van chocomousse
24/01 Knolselderpastinaaksoepje
Varkenshaasje met jagersaus en aardappelkroketten
Rolbiscuit met ananas en slagroom
31/01 Geen restaurant (pedagogische studiedag leerkrachten)
7/02

Geen restaurant (Projectdagen 4 Practicum)

14/02 Valentijnsmenu (eigen keuze leerlingen)
21/02 Valentijnsmenu (eigen keuze leerlingen)
28/02

Carpaccio van komkommer met geitenkaas
Vis in de oven, lamsoor, zeekraal, jonge spinazie en ovenaardappelen
Appelroosje

7/03 Geen restaurant (krokusvakantie)
14/03 Gegratineerde carpaccio van zalm met fijne groentjes
Cannelloni met spinazie en kazen
Keuze uit bresiliennetaart of frangipanetaart
21/03

Huisgemaakte ravioli met ricotta
Pizza
Panna cotta

28/03 Geen restaurant (FIE-periode)
4/04 Geen restaurant (rapport)
25/04 Tom Kha Kai soepje
Pad Thai
Mango float
2/05 Lenterolletjes
Nasi goreng
Aziatische panna cotta
9/05 Currysoep met rijst
Pokébowl
Mini loempia met banaan en chocolade
16/05 Geen restaurant: 3-daagse
23/05 Carpaccio van rundsvlees
Amerikaanse burger met salade
Cheesecake
30/05 Geen restaurant: brugdag
06/06 Bagel met zalm en dille
Amerikaanse steak met frietjes en frisse salade
Fluffy pancakes
13/06 FIE-project voor eigen ouders
20/06 FIE-project voor eigen ouders

 

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen ASO-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen BSO-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen TSO-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

 

Hoofdingang College ten Doorn  Zuidmoerstraat 125 Eeklo