Wat zal je leren?

In deze studierichting leer je, te midden van de wonderen van de moderne kook- en keukentechnieken, lekker en gezond koken, en dat voor een grote groep mensen. Je leert in team menugerechten bereiden en eindproducten bewaren en verdelen, rekening houdend met de regels van veiligheid, hygiëne en afvalbeleid. Er worden voldoende lesuren praktijk op school uitgetrokken, evenals stages in grootkeukens van bedrijven en instellingen uit de profit en de non-profitsector.

grootkeuken receptie

Match ik met deze opleiding?

1. Ben je handig en ga je graag praktisch en creatief aan de slag met voeding?

2. Vind je het leuk om met anderen samen te werken?

3. Kijk je er naar uit te leren hoe je het werk in een keuken veilig en hygiënisch kunt organiseren?

4. Besef je dat in grootkeukens de arbeidsvoorwaarden anders zijn dan in de horeca?

 

Heb je ‘ja’ geantwoord op al deze vragen? Dan match je inderdaad met deze richting.

Lessentabel

Grootkeuken

Grootkeuken

Leervakken
6e jaar
Godsdienst
2
Lichamelijke opvoeding
2
Project algemene vakken
4
Frans
2
Grootkeuken
14
Ondernemend project
2
Stage
8*
Totaal
34

*inclusief twee blokstages van één week

Inschrijven

Heb je interesse voor deze of een andere richting op Practicum? Klik dan op 'schrijf nu in' om je aan te melden voor onze school!

Schrijf nu in

Ontdek het volledige studieaanbod van College ten Doorn

College ten Doorn is een warme school met veel opleidingsmogelijkheden. De grote en groene campus van College ten Doorn geeft onderdak aan 4 verschillende scholen: Talentum (voorheen middenschool, 1ste en 2e jaar), Collegium (voorheen ASO-school, 3e tot 6e jaar), Practicum (voorheen BSO-school, 3e tot 7e jaar) en Spectrum (voorheen TSO-school, 3e tot 6e jaar). Het zijn 4 aparte eenheden op één campusterrein.

Lees meer

 

Hoofdingang College ten Doorn  Zuidmoerstraat 125 Eeklo